In beeld: De Balistraat-flat

21.11.2014 – De ‘Balistraat-flat’ is één van de eerste flats die ook daadwerkelijk is gerealiseerd en bewoond.

luchtfoto vanaf dakterras ellyStart bouw: mei 2014  |  Bouw klaar: augustus 2014  |  12 kamers  |  Veldboom BV

De ‘Balistraat-flat’ betreft een voormalig (monumentaal) bedrijfspandje/garage van één verdieping hoog. Pal achter de bestaande bovenwoning is op het platte dak van de garage een 11m hoog kamerverhuurpand van 4 woonlagen opgetrokken, 3 kamertjes per verdieping. De bovenste woonlagen zijn slechts 2.10m hoog. In het totaal bewonen 12 studenten het pandje sinds augustus 2014. In het voorhuis wonen momenteel nog 6 studenten zonder onttrekkingsvergunning, verhuurd door Veldboom. 18 bewoners in totaal. Gek genoeg, zat de Balistraat al ‘formeel’ op slot voor nieuwe kamerverhuurpanden voordat Veldboom BV de panden kocht; met 17% had de Balistraat de 15% norm al bereikt!

Veldboom BV kon de 15% norm succesvol ontwijken omdat het hier geen voormalige ‘woning’ betrof. Dit soort panden vallen buiten de 15% norm, weten alle betrokken nu. Alle naaste buren waren/zijn volkomen overvallen en geschokt door het onverwacht enorme gebouw en ervaren inmiddels veel overlast en aantasting van hun woongenot. Veldboom heeft zonder enig overleg het pand volledig gemaximaliseerd uitgebouwd. Bezwaar was niet meer mogelijk – en waarschijnlijk veelal nutteloos. Daarom nemen buren nu gezamenlijk gerechtelijke stappen op grond van art. 5:37 BW, onrechtmatige hinder. (klik hier voor meer info daarover).

krantenartikel

Een krantenbericht uit mei 2014. Uit het DvhN. Buren compleet overvallen en geschokt door de ‘paddestoel’ die in de achtertuin verschijnt. Zoals op meerdere locaties: Veldboom scheept mensen af met bewering dat ze het nog ‘wel mooi’ zullen gaan vinden. Dit is nog steeds niet het geval. Het gebouw is het een doorn in het oog!

rudy voor       rudy na

Op bovenstaande en onderstaande foto’s is goed te zien hoe het uitzicht vóór en ná de bouw is. Er is boven op het platte dak met de 4 daklichten gebouwd (links). Het gebouw is nu ruim hoger dan enig ander gebouw in de omgeving, en staat, inderdaad, midden in de binnentuin! Veldboom heeft simpelweg volledig gemaximaliseerd gebouwd. Hij had het gebouw graag nog hoger gezien, maar hier staken buren op tijd een stokje voor door de bouwinspecteur te contacteren.

                  foto MH begin       foto vanaf balkondeur     

Deze foto’s zijn beide genomen vanuit een naastgelegen woning. De eerst foto toont de oprichting van de eerste verdieping. De tweede foto het nieuwe uitzicht vanuit het balkon. De privacy is volledig weg. Het zonlicht ook. Het uitzicht op links ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s